Veel gestelde vragen

Bij iedere specifieke verkoop geeft Olijfbomen.be het juiste en sluitende advies mee. Hieronder vindt u een lijst met veel gestelde vragen. Hebt u echter nog een andere vraag, of is de uitleg onvoldoende, dan kan u ons steeds contacteren.

Zijn olijfbomen geschikt om buiten te overwinteren in ons klimaat?
Gelet op de nodige voorzorgmaatregelen kan Olijfbomen.be garanderen dat onze afgeleverde olijfbomen de strengste winters zonder probleem doorkomen.
Hoeveel groeit een olijfboom en kunnen wij olijven plukken in ons klimaat?
Met Belgische voorjaars en zomertemperaturen mag er vanuit gegaan worden dat olijfbomen in ons klimaat weinig tot geen olijven zullen dragen. Olijfbomen.be verkoopt olijfbomen als sierboom. De kruin groeit in de zomermaanden tot 1 cm per week en de stamomtrek tot 1 cm per jaar.
Snoeien van olijfbomen, bladverlies en bladgroei in ons klimaat?
Olijfbomen.be adviseert om de uitlopers regelmatige te snoeien en zeker nooit te snoeien in de winter ! Olijfbomen vragen geen specifieke snoei en zijn geen gevoelige bomen in snoeimethodes, ziektes en onderhoud. Bladverlies tot 50% is volstrekt normaal in Belgische winter maanden, grote oorzaak hiervan is het gebrek aan zonlicht ! De bladgroei (sapstroom) begint van zodra de dagtemperaturen boven de 20 graden klimmen en omgekeerd.
Voeding & water geven?
Gelet op de standplaats en/of de grondsoort moet er weinig of geen voeding en/of water toegediend worden, er kan daarop niet zomaar sluitend op geantwoord worden maar een olijfboom is een onderhoudsvriendelijke boom die gemakkelijk kan gedijen zonder specifieke supplementaire bijvoeding.
Mag een olijfboom binnen staan?
Als de olijfboom op een zonnige plaats aan het raam of onder een goed verlichte koepel of serre staat zal dit zeker lukken. Als de olijfboom langdurig op een zeer duistere plaats staat (reeds vanaf 7 dagen) zal dat zeker problemen geven te beginnen met een totaal bladverlies tot volledig dood gaan !
Kan een olijfboom blijvend in een planten pot gedijen?
Ja, olijfbomen zijn zeer onderhoudsvriendelijke bomen en zijn niet stress gevoelig, olijfbomen hebben relatief weinig aarde en water nodig om te overleven vandaar dat olijfbomen strengere winters beter doorkomen in een gecontroleerde planten pot dan ingeplante olijfbomen zoals van toepassing bij inheemse boomsoorten.
Waaraan kan een olijfboom in ons klimaat dood gaan?
Als een olijfboom op een standplaats staat waar er gelijktijdig combinatie is van felle noorderwind, veel vocht, strenge vorst en duisternis zal de olijfboom kapotvriezen en zelfs dood gaan ! Het is dan ook van groot belang om deze 4 doodsoorzaken niet gelijktijdig voor te hebben.
Hoe schat ik de grootte van een olijfboom in?
Op alle foto’s bij ons aanbod staat er telkens een blikje Coca Cola bij de olijfboom. Hierdoor kan u de grootte van de olijfboom beter inschatten.
Kan ik ook olijfbomen huren?
Hebt u een feest, evenement, beurs, ... en wenst u deze wat op te fleuren? Olijfbomen.be beschikt ook over een aantal bomen die verhuurd worden. Wenst u meer informatie over het verhuren van olijfbomen of wenst u een prijsofferte aan te vragen, dan kan u ons altijd contacteren.
Koopt u meerdere planten of toebehoren dan wordt er maar 1 x leveringkost aangerekend
Ook voor iedere andere plantsoort is er een specifieke informatie voorradig contacteer ons.